Sunt og godt sjokoladepålegg

Dette sjokoladepålegget er laget på 1-2-3 dersom du har en god blender. Det er helt uten tilsatt sukker, melk og gluten, og med høyt innhold av kokosolje er det en god kilde til fett. Utseendemessig minner det veldig om Nugatti, men det er nok ikke mulig å lage en sunn versjon med identisk smak. (Fun fact: Det er intet mindre enn 161 sukkerbiter i én boks Nugatti!)

Den hjemmelagede versjonen er imidlertid veldig god, og vi har den stående på kjøkkenbenken til alt er spist opp. Oppbevarer du den i kjøleskap er det vanskelig å smøre utover.

Jeg har prøvd flere varianter før jeg endte med denne oppskriften. Man må bare smake seg frem til en som er midt i blinken og tolerert av de som skal spise den!

Ingredienser

3 dl jomfru kokosolje20160106_195907
3 store ss råkakao
en liten neve hasselnøtter (gjerne på forhånd bløtlagte)
4-6 dadler og/eller noen rosiner for søtning
En lite klype mineralsalt
Valgfritt: Litt honning hvis du ønsker mer søtning
Valgfritt: En lite neve spirede kikerter for ekstra enzymer og næring

Jeg liker denne varianten med nøtter i, da det gir litt ekstra crunch, og pålegget er ikke like «ustabilt» som ren kokosolje er ved høye temperaturer. Den smelter ved 24 grader og blir helt tyntflytende.

Kjør alt i blenderen til du mener den er fin nok og uten for store klumper. Bruk slikkepott og overfør til et rent glass med lokk, og forsyn deg av restene.

Legg igjen en kommentar