Blomkålpizza uten gluten og melk

Blomkålpizza er et flott glutenfritt alternativ til standard pizzabunn laget av hvetemel. Det smaker utrolig godt, er næringsrikt og bedre for blodsukkeret enn vanlig pizza. Og hvem vil ikke tilføre litt ekstra grønnsaker i maten til barna når resultatet blir så bra?

Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften jeg fant på nett, men jeg har tilpasset den litt. Som vanlig bruker jeg økologiske ingredienser der jeg har mulighet.

Blomkålspizza

Ingredienser til 4 porsjonspizzaer

  • 1 blomkål
  • 4 ss kokosolje
  • ca 4 dl glutenfritt mel – jeg bruker jyttemel, bokhvetemel og kokosmel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

Blomkålen skylles, kuttes og kvernes til grovt mel, jeg bruker blenderen på kjøkkenmaskinen. Varm opp kokosoljen til den blir flytende, og tilsett i blenderen sammen med mel, bakepulver og salt. Fortsett å kverne til det blir en myk og jevn deig. Den vil ikke bli elastisk, slik en deig av gluten blir, men det gjør ingenting ettersom du ikke skal bake den ut med kjevle.

Smør deigen utover et brett dekket med bakepapir, du kan lage én stor eller flere små bunner. Jeg lagde fire runde porsjonsbunner, ca. 1,5-2 cm høye. Dersom du bruker en pizzastein, er det et tips å legge en dekkebrikke under bakepapiret, for enklere å kunne overføre alle fire bunnene til pizzasteinen samtidig. Jeg lar bakepapiret være på under stekingen.

Stek bunnene på 200 grader i ca. 15 minutter, til du ser at de har fått litt farge og er faste. Ta brettet ut av ovnen snu bunnene opp ned. Dekk med valgfritt fyll og stek videre på 225 grader i 12-15 minutter.

Denne gangen gikk vi for en barnevennlig variant med kjøttdeig, tomatpuré, masse god oksekraft, skjulte grønnsaker (blendet gulrot, paprika, hvitløk og løk) og krydder. Til topping kan du bruke potetgull dersom du må ha melkefri pizza.

(Merknad: Siden denne oppskriften ble laget, har Violife kommet med en god pizzaost som smaker like godt som vanlig ost når den smelter. Den bruker vi alltid til pizza i dag.)

Blomkålpizza egen helse

 

Blomkål pizza stekt egen helse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar